KMR PROTESTERAR VID NEUROVETENSKAPLIG KONGRESS

KMR Florida utanför Orlando Hilton innan de inledde sin tre timmar långa protestmarsch.
Kommittén för Mänskliga Rättigheter för Florida gjorde sin röst hörd i Orlando.

Neuroscience Education Institute (NEI) höll sin årliga psykofarmakologiska kongress 2015 på Hilton-hotellet i Orlando i Florida, där mer än 1 200 psykiatriker och anställda inom mentalvården samlades för att lära sig ”vetenskapen och effektiviteten hos psykofarmaka” – en satsning som sponsrades av läkemedelsföretag.

Men för att se till att deras kongress var allt annat än fredlig anlände KMR Florida-teamet för att demonstrerade mot övermedicineringen av amerikaner och de dödliga biverkningarna av psykofarmaka. ADHD-mediciner har i sig 40 varningar i åtta länder för deras skadliga biverkningar, bland annat för aggressivitet, depression och ökade självmordstendenser.

NEI-psykiatrikern Stephen M. Stahl får bra betalt för att skriva ut psykofarmaka. Han fick 1,2 miljoner dollar som den främsta förskrivaren av bara ett antidepressivt medel, Brintellix.

”Folk måste be om bevis för att dessa preparat fungerar. De kommer inte att hitta några”, säger Diane Stein, ordförande för KMR Florida.

I enlighet därmed gick KMR:s personal och frivilliga ut på gatorna med skyltar som förkunnade ”Barndom är inte en psykisk störning” och ”Psykiatri: skräpvetenskap och farliga droger”.

Bilförare som körde förbi tutade för att visa sitt stöd, en sheriff stannade för att uttrycka solidaritet och en förbipasserande delade spontant ut vatten till demonstranterna, som marscherade i mer än tre timmar. En annan rullade ner fönstret och ropade: ”Gud välsigne er för vad ni gör!”



VI VILL verkligen ATT DU HÖR AV DIG

Låt oss veta din historia och vad du vill göra för att sätta stopp för psykiatriska övergrepp. Tillsammans kan vi göra skillnad.

NÄR DERAS PREPARAT INTE FUNGERAR FÖRSTÖR PSYKIATRIKER LIV MED ELCHOCKER

Ken växte upp med en alkoholiserad far som fysiskt misshandlade honom. Han ordinerades psykofarmaka mot depression vid 14 års ålder. När drogerna förvärrade situationen, ordinerades han en till, vilket bara förvärrades hans problem ännu mer.

När han var 21 år gammal blev Ken tillsagd av en psykiatriker att han behövde chock-”terapi”. Han säger att han hade fått så många droger att han var i en dvala och gick med på det.

Under året som följde fick Ken 30 elchockbehandlingar. Han insisterade på att de skulle stoppas eftersom de förstörde hans minne.

Ken var desorienterad. Hans far fick lära honom hur man knyter sina skor. När han gick runt kvarteret för sig själv gick han vilse. Hans läkare uppskattade att han hade lidit en 50 poängs förlust i IQ.

Ken är nu 27 och har följande att säga om elchocker: ”Jag har inget minne av min barndom eller high school. Det raderar ens förflutna och framtid ... jag kan inte gå på college. Jag glömde hur man skriver och läser. Någon sade åt mig att jag blev mördad och jag ansåg att de talade sanning. Det har varit en fullständig mardröm. Jag vill tala ut för att förhindra människor från att göra det här.”

Ken är en av 100 000 vuxna och barn som elchockas varje år. Var och en har berättelser som är lika förödande som hans. Överlevande berättar om svåra smärtor, olycka, förvirring, utplånade minnen och fullständig förlust av självständighet i livet.

Och det händer inte bara i USA. Över en miljon människor – inklusive äldre människor, barn och gravida kvinnor – elchockas runt om i världen varje år.

Berätta för andra om denna destruktiva behandling. Personligen, i sociala medier, till statliga tjänstemän: tala ut. Du kan göra skillnad.



VI BEHÖVER DIN HJÄLP

Som en ideell väktare för mental hälsa, förlitar sig KMR på medlemskap och donationer för att utföra sitt uppdrag att undanröja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och rensa upp inom mentalvården. Du kan bli del av världens största rörelse för reform av mentalvården genom att gå med i gruppen som har hjälpt till att få till stånd mer än 180 lagar som skyddar medborgare från övergrepp inom verksamheter för mental hälsa.

NEDLADDNINGAR