KMR-FORUM UTFORSKAR FARORNA
MED PSYKOFARMAKA

Medicinska felbehandlingsadvokaten Jim Pocrass förklarar vad läkare är juridiskt skyldiga att berätta för sina patienter innan de ordinerar psykofarmaka.
KMR håller ett undervisningsforum för alla religioner och yrken i hur man ska förstå och ta itu med psykofarmaka.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades år 1969 av Scientology Kyrkan och den framlidne professor emeritus i psykiatri dr Thomas Szasz och kommittén är engagerad i att skydda patienter och sätta stopp för psykiatriska övergrepp.

I samma anda som denna mission samlades över 80 berörda personer från en mängd olika yrken och trosuppfattningar i Scientology Kyrkan i Los Angeles för att lära sig om farorna med psykofarmaka och ta reda på vad de ska göra åt det.

Evenemanget inleddes med ett utdrag från KMR:s dokumentär Dödlig utgång, som visar en mors sökande efter sanningen om hennes sons självmord; hon blev förkrossad när hon upptäckte att det orsakades av den psykofarmaka som skrivits ut till honom.

Inom allmänmedicinen inkluderar informerat samtycke riskerna, fördelarna och alternativ så att patienten kan fatta ett informerat beslut. Informerat samtycke som sådant är något psykiatriker rutinmässigt undviker.

Ett föredrag av avvänjningsspecialisten dr Alan Sosin följde på det, där han beskrev i lekmannatermer de komplexa effekterna av psykofarmaka på sinne och kropp.

Felbehandlingsadvokaten Jim Pocrass var den nästa som informerade publiken om de medicinska lagarna i Kalifornien. Till slut hade varje deltagare beväpnats med fakta om den information som läkare lagenligt är skyldiga att berätta för sina patienter innan de uppmuntrar dem att ta psykofarmaka.

Inom allmänmedicinen inkluderar informerat samtycke riskerna, fördelarna och alternativ så att patienten kan fatta ett informerat beslut. Informerat samtycke som sådant är något psykiatriker rutinmässigt undviker.

För att kunna vidta åtgärder och informera sina respektive lokalsamhällen försågs publiken med ett överflöd av kostnadsfritt informationsmaterial samt KMR:s utbildarpaket – där vart och ett har en egen utbildarhandledning, dokumentär och en uppsättning informationshäften som kan användas i ett klassrum eller med en grupp.

”Detta var det bästa evenemang jag någonsin deltagit i. Jag behövde verkligen den här informationen”, sade en person ur publiken i en enkät efter evenemanget. ”Jag har tagit Prozac under de senaste 1,5 åren och jag vill verkligen ... ta itu med detta en gång för alla.”




FAKTA

KOMMITTÉN FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
sprider sanningen om elektrokonvulsiv ”terapi” (ECT).

100 000

FÅR ECT

årligen i USA

1,2 MILJARDER DOLLAR

I VINST

av ECT håvas in varje år av USA:s psykiatriska industri.

100 %

ÖKAD

risk för ECT-behandling om man är 65 kontra 64 år gammal. Skillnaden? Medicare (allmänna amerikanska försäkringssystemet för äldre) sätter igång när man fyller 65.

70 % AV

ALLA OFFER

för ECT är kvinnor.

1 MILJON

PERSONER

får ECT runt om i världen varje år.



VI BEHÖVER DIN HJÄLP

Som en ideell väktare för mental hälsa, förlitar sig KMR på medlemskap och donationer för att utföra sitt uppdrag att undanröja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och rensa upp inom mentalvården. Du kan bli del av världens största rörelse för reform av mentalvården genom att gå med i gruppen som har hjälpt till att få till stånd mer än 180 lagar som skyddar medborgare från övergrepp inom verksamheter för mental hälsa.

NEDLADDNINGAR