GÅR SAMMAN MED NAACP FÖR ATT SÄTTA STOPP FÖR PSYKIATRISKA ÖVERGREPP MOT AFROAMERIKANER

För att sätta stopp för psykiatriska övergrepp och elektrokonvulsiv terapi höll pastor Fred Shaw föredrag och talade vid seminarier och KMR:s vandringsutställningar över hela USA.
Pastor Fred Shaw gick samman med NAACP för att få resolutioner godkända i syfte att skydda afroamerikaner mot psykiatriska övergrepp och elektrokonvulsiv terapi.

Pastor Fred Shaw, vice ordförande för medborgarrättsorganisationen National Association for the Advancement of Colored Peoples (NAACP) Inglewood/South Bay-avdelning och chefen för offentliga angelägenheter vid internationella Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR) började arbeta på att reformera mentalvården för över 25 år sedan.

Med amerikanska psykiatrikerförbundet (APA) som vädjade till USA:s Food and Drug Administration att omklassificera elchockapparater till samma säkerhetskategori som kontaktlinser, och med den omfattande neddrogningen av afroamerikaner kände Shaw att han måste göra något.

Och det gjorde han. Han gick till media. Han talade på mer än 19 radioprogram, och i tv och genom ett stort antal pressreleaser som publicerades i tidningar och på nätet, vilket till slut nådde 4,9 miljoner med fakta om elektrokonvulsiv terapi (ECT) och psykofarmaka.

Men det var 2016 som han höjde insatsen – först anslöt han sig till KMR:s protestmarsch med mer än 500 personer under APA:s årliga möte i Atlanta i Georgia. Budskapet för marschen och den efterföljande vandringsutställningen var behovet av att förbjuda ECT. Det var inte bara andra NAACP-medlemmar som anslöt sig, utan även medlemmar av Black Lives Matter, 10,000 Fearless, Concerned Black Clergy och Nation of Islam.

Sedan trappade Shaw upp trycket återigen, den här gången genom att personligen leda en marsch med 600 demonstranter under APA:s nästa årsmöte i San Diego, i sällskap med stadens NAACP-avdelning och återigen med budskapet ”Förbjud elchocker – det är tortyr, inte behandling”. I hälarna på det kom Psykiatri: Dödens industri-utställningar i Harlem och i Washington D.C., där utställningen ordnades för USA:s kongressmedlemmar vid den årliga lagstiftande konferensen för Congressional Black Caucus Foundation.

Shaw höll också en serie föredrag för grupper såsom Southern California Cease Fire, Southern California Against Forced Treatment, psykologifakulteten på Southwest College, Los Angeles-polisens interreligiösa råd och NAACP. Totalt sett har han nått mer än 12 000 genom föredrag och utställningar.

Shaws arbete kulminerade i förslag om två NAACP-resolutioner, en om att förbjuda ECT och en annan om att motsätta sig den omfattande användningen av psykofarmaka för barn. Båda godkändes enhälligt av NAACP:s nationella kontor och distribuerades till alla 2 000 NAACP-avdelningar i USA.Genom att avslöja sanningen om psykövergrepp räddar du liv. Skicka in din berättelse.

ATT VIDTA ÅTGÄRDER
Bekämpar du psykiatri? Berätta för oss om det

Inspirerades du av berättelserna om hur psykiatrin förts in under lagen? Har du någonsin undrat om din egen berättelse skulle kunna vara med?

Kommittén för Mänskliga Rättigheter är ett globalt nätverk som består av kommissionärer, advokater, hälso- och sjukvårdspersonal, bedrägeriutredare, barnrättsaktivister, lärare, mödrar, fäder, systrar och bröder som sammanlänkas av det gemensamma syftet att återställa mänskliga rättigheter och värdighet inom mentalvården. Om du läser detta, är du redan en del av teamet.

Om du har dokumenterat, avslöjat, åtalat, fört process eller lagstiftat mot psykiatriska övergrepp och skulle vilja berätta för andra om dina utmaningar och framgångar, skulle vi vilja höra från dig. Din berättelse kan komma att presenteras i ett framtida nyhetsbrev.

Skicka din berättelse och dina foton. Det kan inspirera andra att gå samman med oss för att stoppa psykiatriska övergrepp runt om i världen.

Hör gärna av dig!


STOPPA PSYKIATRISKA ÖVERGREPP

Som en ideell övervakare av mentalvården stöds KMR av medlemskap och donationer som gör det möjligt att utföra uppdraget att få slut på psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och rensa upp inom mentalvården. Du kan bli del av världens största rörelse som får till stånd förändring inom mentalvården genom att gå med i gruppen som har bidragit till att mer än 180 lagar godkänts som skyddar medborgare från övergrepp i psykiska hälsans namn.

NEDLADDNINGAR