DET FINNS INTRESSEN I SAMBAND MED ECT.
OCH INTRESSEKONFLIKTER.

Det finns enorma intressekonflikter mellan psykiatriker, ECT-apparattillverkare och tillsynsmyndigheter.

Ansiktet för dessa konflikter är Harold Sackeim, en psykolog och framstående ECT-förespråkare som har fått tiotusentals dollar av ECT-tillverkare och minst 9 miljoner dollar i statliga anslag för ECT-”forskning”.

Sackeim och hans välgörare, psykiatrikern Matthew Rudorfer vid NIMH (National Institute for Mental Health), står varandra så nära att de samförfattade ett kapitel till en ECT-lärobok tillsammans.

Också vid NIMH finns psykiatrikern Sarah Lisanby, en forskningsavdelningschef som har ekonomiska kopplingar till tio olika tillverkare av psykiatriska apparater.

Psykiatrikern Richard Weiner, chefspsykiatrikern som tog bort hjärnskador från APA:s ECT-samtyckesblankett, har också varit en betald konsult till två av de främsta amerikanska ECT-apparattillverkarna, varav en ägs av chockpsykiatrikern Richard Abrams. Weiners APA-arbetsgrupps rapport om ECT hänvisade till över 60 av Abrams artiklar.

Dessutom är alla dessa främsta aktörer i denna invecklade väv redaktionsledamöter av en framstående psykiatrisk publikation om elchock, The Journal of ECT.

HUR MYCKET ELEKTRICITET KAN EN ECT-APPARAT HA?
SVARET FINNS I VÅR DOKUMENTÄRFILM.
TWEETA DETTA
Nedladdningar
Psykiatrin – sätter världen på droger
GRATIS NEDLADDNING