VARNAR DELSTATEN MEXIKO OM PSYKIATRISKA ÖVERGREPP

(Överst) Invigningen av KMR:s vandringsutställning i Toluca, huvudstaden i delstaten Mexiko, och (längst ner) gäster som besöker utställningen efter invigningen.
KMR presenterar utställningen Psykiatri: Dödens industri för att informera mexikanska medborgare.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter tog sin slagkraftiga utställning Psykiatri: Dödens industri till Toluca, huvudstaden i delstaten Mexiko, och informerade på så sätt samhället om experimentella psykiatriska behandlingar och den skada de orsakar. Dessa behandlingar inkluderar att beteckna normalt beteende som ”störningar” och att ge psykdroger till barn och tonåringar trots att många av dessa medel har ”black box”-varningar, inklusive varningar om självmord och död.

Utställningen invigdes av Tolucas borgmästare, som uppmuntrade sina väljare att ta reda på mer om dessa och andra kränkande psykmetoder så att de kan skydda sig själva och sina familjer. Även stadens biskop och delstatens människorättskommissionär deltog.

Utställningen, som besöktes av mer än 3 600 Toluca-invånare, undervisar, informerar och vägleder lagstiftare, läkarkåren, människorättsaktivister och den breda allmänheten. Dess syfte är att uppmuntra människor att vidta åtgärder för att rapportera och åtala psykiatriskt bedrägeri och brott och få till stånd välbehövliga reformer.

Sällsynta foton, dokumentärfilmer och multimedieutställningen ger en tydlig översikt av psykiatrins historia och aktuella läge. Detta inkluderar slagkraftiga bilder av psykokirurgi, tvångsåtgärder och sadistiska psykiatriska behandlingsmetoder, såsom kraftiga elchocker och prefrontal lobotomi.


VI VILL VERKLIGEN att du HÖR AV DIG

CCHR.se har resurser för dem som vill bekämpa psykiatriska övergrepp. Detta är vad vissa hade att säga.

OREGON, USA

”Jag såg denna dokumentär [Den dolda fienden] som gick på Scientology Network och tyckte att den var mycket avslöjande. Jag har en 32-årig vän som var i flygvapnet och sedan ordinerades en massa psykofarmaka och blev till och med intagen på mentalsjukhus. Hon har nu kommit ur anläggningen och slutar med drogerna. Jag skulle hemskt gärna vilja se den tillsammans med henne och ge henne dvd:n att dela med sina veteranvänner.”

PUERTO RICO

”Jag har verkligen använt materialet som skickades till mig. Jag har gett material till lokala myndigheter som arbetar med psykisk hälsa, polisen och domstolen i San Juan. Jag har varit väldigt aktiv med att få ut information om Marknadsföring av vansinne.”

MEXIKO

”Jag är mycket tacksam och lycklig över detta otroliga projekt. Jag fick undervisningspaketet för Marknadsföring av vansinne. Jag är säker på att projektet kommer att lyckas, för det kommer att hjälpa folk att förstå att psykisk hälsa inte är någon lek.”

BRASILIEN

”Jag skulle vilja låta er veta att jag har fått materialet som visades: en dvd, en handledning för lärare och broschyrer. Jag gjorde en annan presentation [av denna information] till omkring 20 lärare i en allmän skola. Tack.”

MEXIKO

”Jag är intresserad av att få paketet. Jag vill veta mer om psykiska problem. Jag skulle vilja veta hur man hjälper folk med dessa situationer. I mitt fall motiveras jag av att jag har anhöriga med de här problemen.”

LOUISIANA, USA

”Jag fick paketet. Tack. Jag har delat med mig av det. Individuella reaktioner har varierat från chock till ’jag visste att vad de gjorde inte var rätt, men jag kunde bara inte sätta fingret på det’. Alla som har sett videon har fått en bättre förståelse av vad som händer.”


FAKTA

MOT DERAS VILJA

Människor runt om i världen får skadlig psykiatrisk behandling mot sin vilja.

1 av 3

ECT-OFFER

av de uppskattningsvis 1 miljon personer som får det årligen över hela världen får det utan deras samtycke

70

PROCENTS

ökning av tvångsintagning i Tyskland under en åttaårsperiod

10 000+

MÄNNISKOR

i Australien varje år utsätts för psykiatrisk tvångsvård i sitt eget hem

1 800

BEGÅR SJÄLVMORD

varje år i USA medan de är på sjukhus

195 000

BLEV ”BAKER ACTED”

(tvångsintogs) i Florida i USA, på ett enda årSÄTT STOPP FÖR ÖVERGREPPEN

Som en ideell övervakare av mentalvården stöds KMR av medlemskap och donationer som gör det möjligt att utföra uppdraget att få slut på psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och rensa upp inom mentalvården. Du kan bli del av världens största rörelse som får till stånd förändring inom mentalvården genom att gå med i gruppen som har bidragit till att mer än 180 lagar godkänts som skyddar medborgare från övergrepp i psykiska hälsans namn.

NEDLADDNINGAR