JAPAN KÄMPAR MOT ÖKANDE ANVÄNDNING AV PSYKOFARMAKA

KMR Japan klippte bandet för utställningar av vandringsmuseet Psykiatri: Dödens industri och höll 15 seminarier särskilt för Japans parlamentsledamöter i fjol.

År 2016 ändrades den japanska lagen om stöd till personer med mental funktionsnedsättning för att betona tidigt ingripande. Medan förändringarna påstods fokusera på utbildningsmässiga och individuella program har det nu visat sig att det i själva verket resulterade i en alarmerande ökning av antalet barn som fick psykiatrisk behandling och psykofarmaka.

Därför föresatte sig KMR Japan att öka medvetenheten om att det är ett brott mot barnets mänskliga rättigheter att ge barnet en psykiatrisk diagnos och droger utan vetenskapligt bevisad grund.

Det inleddes genom att hålla utställningen Psykiatri: Dödens industri vid Tokyos Bunkyo-kulturhus. En talare vid invigningen var dr Kenichi Kozu, ordförande för Förbundet för förebyggande och alternativ medicin, som framgångsrikt behandlar psykiska problem med en drogfri metod. Media uppmärksammade detta i de nationella tidningarna Asahi Shimbun och Mainichi och avslöjade kriminell psykiatrisk behandling.

Utställningen flyttades sedan till Osaka, på Osaka Dawn Center. För att nå myndighetspersoner delades flygblad ut som bjöd in personer till utställningen framför prefekturhuset. En ämbetsman som därefter besökte utställningen sade: ”Ärligt talat är jag ett offer för psykiatriska droger, därför förstår jag vad ni säger.”

Längre söderut anlände utställningen till Kobe, i den angränsande Hyōgo-prefekturen, för Japanska sällskapet för psykiatri och neurologis 114:e årsmöte med temat ”Likheter och unika drag inom psykiatrin beträffande medicin och medicinsk vård”. Besöket inkluderade en protestmarsch mot hur den japanska psykiatrin ordinerar personlighetsförändrande droger istället för att ge patienter verkliga lösningar, särskilt barn, vilket visas av den 84-procentiga ökningen från 2002 till 2010 av recept till 6–12-åringar.

Utställningsturnén avslutades vid Yurakucho-stationens underjordiska platta i Tokyo, där invigningstalarna inkluderade en Lions Club-droginformatör, ordförande för kommittén för folkrörelsen mot självmord och en ämbetsman från Toshima-stadsdelen.

För att nå roten av problemet måste det finnas lagar för att skydda medborgares rättigheter och för att skydda mot övergrepp inom mentalvården. Därför inledde KMR Japan en serie med 15 föredrag särskilt för att informera parlamentsledamöter om psykiatrins statistiker och fakta.

”Er kampanj för skydd av mänskliga rättigheter är mycket viktig och behövs av individer och samhället.”

Under en av dessa föreläsningar berättade en 19-årig pojke om sin erfarenhet med att få psykiatrisk ”vård” sedan 13-årsåldern och hur hans tillstånd bara blev värre av de tunga medicinerna. En av hans läkare var dr Kayoko Kifuji, ökänd för att ha ordinerat den 2-åriga Rebecca Riley fyra psykpreparat som slutligen ledde till hennes död vid 4 års ålder. Rebeccas föräldrar sitter i fängelse, medan Kifuji fortsätter att praktisera.

Under ett föredrag inför 13 nationella parlamentsledamöter och deras 20 sekreterare berättade en sörjande mor om sin dotter som hade begått självmord efter ett sexuellt förhållande med sin psykiatriker. Hon arbetade med KMR Japan och fick honom ställd inför rätta, och nu sitter han i fängelse. Hennes berättelse gjorde att en parlamentsledamot fick tårar i ögonen och en annan berättade om en liknande situation där en vän hade sexuellt utnyttjats av sin psykiatriker.

Som en parlamentsledamot sade: ”Felaktig information om utvecklingsstörningar har orsakat hemska problem. Er kampanj för skydd av mänskliga rättigheter är mycket viktig och behövs av individer och samhället.”


SÄTT STOPP FÖR ÖVERGREPPEN

Som en ideell övervakare av mentalvården stöds KMR av medlemskap och donationer som gör det möjligt att utföra uppdraget att få slut på psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och rensa upp inom mentalvården. Du kan bli del av världens största rörelse som får till stånd förändring inom mentalvården genom att gå med i gruppen som har bidragit till att mer än 180 lagar godkänts som skyddar medborgare från övergrepp i psykiska hälsans namn.

NEDLADDNINGAR