ANTIPSYKOTISKA MEDEL: PLÖTSLIGA DÖDSFALL

Mellan 2005 och 2011, ökade användandet av antipsykotiska medel i den amerikanska armén 1 100 % – överstiger stort den jämförbara takten i civilbefolkningen.

Sju olika länder, samt Europeiska Unionen, har utfärdat totalt 55 varningar om de skadliga biverkningarna av antipsykotiska medel, inklusive:

  • 12 varningar för död/plötslig död
  • 11 varningar för hjärtproblem
  • 6 varningar för abstinensbesvär
  • 6 varningar för konvulsioner, krampanfall eller darrningar
  • 5 varningar för diabetes

http://www.cchrint.org/psychiatric-drugs/antipsychoticsideeffects

Det antipsykotiska medlet Seroquel, är speciellt en bidragande orsak till hjärtstopp och plötslig död hos krigsveteraner. Det är känt bland soldater som ”Serokill”, och ordineras ofta som behandling för sömnlöshet, ett symptom som det inte är godkänt för av amerikanska Food and Drug Administration. Inte för att ett annat märke av antipsykokotiska medel skulle föredras – i ett färskt studium i New England Journal of Medicine rapporteras det att alla drogerna i denna klass fördubblar risken för plötsligt hjärtstillestånd.

Och när dessa läkemedel ges till ett stort antal militärer, vilket börjar som en risk kan leda till storskalig tragedi. Enligt neurologen dr Fred Baughmans utredningar, har så många som 351 soldater dött av hjärtstillestånd efter att ha intagit drog-cocktails som innehåller antipsykotiska och antidepressiva medel. Detta fenomen är ingen slump när det jämförs med ett studium från 2004, som fann endast 59 icke-traumatiska hjärtdödsfall relaterat till exercis bland USA:s militära rekryter 1997 till 2001.

Trots de oförklarliga dödsfallen som verkar finnas överallt, fortsätter psykiatriker att förskriva sådana antipsykotiska medel som Seroquel i rekordstor mängd. Mellan 2001 och 2011 spenderade den amerikanska Veterans Administration och försvarsdepartementet mer än 850 miljoner dollar på Seroquel, ännu en stor källa till inkomster för psyko-läkemedelsindustrin på bekostnad av aktiva soldater och veteraner.

NEDLADDNINGAR