NAVY YARD-SKYTTEN VAR PÅ
ANTIDEPRESSIVA TRAZODONE

HUR MÅNGA FLER LÄKEMEDELSINDUCERADE SKJUTNINGAR
INNAN LAGSTIFTARE VAKNAR?

”Trots 22 internationella läkemedelsreglerande varningar på psykiatriska droger med hänvisning till effekter av mani, fientlighet, våld och till och med tankar på mord, och dussintals uppmärksammade skottlossningar/mord kopplade till psykiatriska droger, har det ännu inte skett någon federal utredning om sambandet mellan psykiatriska droger och handlingar av meningslöst våld.”

Det tog mindre än 48 timmar att få reda på att Washington Navy Yard-skytten, Aaron Alexis, är ännu en i en lång rad av psykiatriskt droginducerade förövare.

New York Times har rapporterat att Alexis hade ordinerats både i Providence, Rhode Island den 23 augusti 2013 och igen, fem dagar senare, i Washington D.C., Trazodone, ett antidepressivt medel som bär en FDA black box-varning för självmord, och som dokumenterats ha orsakat mani och våldsamt beteende.

Nu, är tolv oskyldiga personer (plus skytten) döda på Washington Navy Yard.Ja, dessa meningslösa dödsfall är sorgliga, tragiska och obegripliga. Och det är dags att peka ut de som är ansvariga.

(Anmärkning: Klicka även här för att läsa uttalandet från psykiatrikern Peter Breggin på Navy Yard om att skytten Aaron Alexis tar det antidepressiva medlet Trazodone.)

Eftersom lagstiftare, på både den statliga och den federala nivån, vägrar att ta itu med den enorma mängd information som avslöjar sambandet mellan våld och receptbelagda psykiatriska droger, kommer mass-skjutningar, i stil med massakern som inträffade i Washington Navy Yard, att fortsätta.

Trots 22 internationella läkemedelsreglerande varningar på psykiatriska droger med hänvisning till effekter av mani, fientlighet, våld och till och med tankar på mord, och dussintals uppmärksammade skottlossningar/mord kopplade till psykiatriska droger, har det ännu inte skett någon federal utredning om sambandet mellan psykiatriska droger och handlingar av meningslöst våld.

Allvarligt talat, hur många mass-skjutningar måste ske med skyttar som har en psykiatrisk droghistoria innan de som har makten att göra något till slut vidtar nödvändiga åtgärder för att skydda det amerikanska folket?

Listan över skyttar som får psykiatrisk vård och psykiatriska droger är lång. På bara lite mer än ett år har det varit tre sådana mass-skjutningar, inklusive Aurora, Co, Newtown, Ct., Och nu Washington Navy Yard, totalt 52 döda och 69 skadade. I varje fall, som i dussintals andra mass-skjutningar, är den gemensamma nämnaren att skyttarna antingen fick psykiatrisk vård, eller tog psykiatriska sinnesförändrande droger eller båda.

Den utpekade Navy Yard-skytten, Aaron Alexis, rapporteras ha tagit den antidepressiva medicinen Trazodone.

Medan brottsbekämparna trevar runt och försöker räkna ut ett motiv, kan det passa dem att titta på Alexis psykiatrisk historia och särskilt hans fullständiga journal över psykiatriska drog-”behandling”. Denna information är absolut nödvändig och ändå är det häpnadsväckande att den psykiatriska droginformationen om skyttarna ofta har undanhållits allmänheten i månader och år.

Ett perfekt exempel på detta är den stämningsansökan som har lämnats in i Connecticut för att tvinga statens medicinska granskare att släppa den psykiatriska historien och psykiatriska drogdata angående skytten, Adam Lanza.

Samma problem uppstod med skytten i Aurora, Co., James Holmes, som också var under psykiatrisk vård, och trots att polisen tog vara på antidepressiva medel från hans lägenhet, nämndes det knappt i media och lagstiftarna ignorerade helt att gå vidare med den roll dessa droger kan ha spelat i ännu en mass-skjutning knuten till psykiatriska droger.

Folk dör i onödan. Denna information är inte en statshemlighet. Den ökända hemligheten har sipprat ut i flera år om sambandet mellan psykiatriska droger och våld.Även Food and Drug Administration (FDA) inser det, och erkänner att psykiatriska droger kan orsaka både självmord och våld.

Ironiskt nog har även militären äntligen börjat ta itu med den överförskrivning av psykofarmaka som sker på grund av epidemin av militära självmord. En nyligen genomförd undersökning, som gjordes för försvarsdepartementet, DoD, tittade på mängder av faktorer som kan bidra till de militära självmorden, men tro det eller ej, har man olyckligtvis underlåtit att ens nämna psykiatriska droger, som enligt DoD:s egna uppgifter, ökar årligen.

Dessa är inte välgörande läkemedel. De förändrar sinnet. FDA:s MedWatch-system visar att mellan 2004 och 2012, fanns det 14 773 rapporter om psykiatriska droger som orsakar våldsamma biverkningar – 1 531 fall av tankar på mord/dråp, 3 287 fall av mani och 8 219 fall av aggression. FDA medger att mindre än 1 % av alla allvarliga händelser någonsin rapporteras till dem, så det verkliga antalet biverkningar som förekommer är säkerligen högre.

Detta är inte gissningar. Det är dokumenterat. Minst 31 skolskjutningar och/eller skolrelaterade våldshandlingar har begåtts av dem som tar eller som slutar med psykiatriska droger, vilket har resulterat i 162 sårade och 72 döda.

Mani, fientlighet, våld, självmordstankar och till och med tankar på mord är biverkningar av psykiatriska droger. Tjugotvå internationella läkemedelsreglerande varningar har utfärdats för psykiatriska droger.

Vilken del av dessa nationella och internationella varningar, FDA:s Black Box-varningar och den långa listan över skyttar (inklusive Alexis) som tar psykiatriska droger, förstår inte lagstiftarna? Hur många fler oskyldiga människor måste dö bara för att lagstiftarna saknade mod att undersöka möjligheten av ett samband mellan psykiatriska droger och våld?


Kelly Patricia O’Meara, en prisbelönt tidigare undersökande reporter för Washington Times, Insight Magazine, har skrivit dussintals artiklar som avslöjade bedrägeriet av psykiatrisk diagnos och farorna med psykiatriska droger – inklusive hennes banbrytande 1999 förstasidesartikel, Guns & Doses, där hon avslöjar sambandet mellan psykiatriska droger och handlingar av meningslöst våld. Hon är också författare till den kritikerrosade boken, Psyched Out: Hur Psykiatrin säljer psykisk sjukdom och pushar försäljning av piller som dödar.Innan arbetat som undersökande journalist, spenderade O’Meara sexton år på Capitol Hill som kongresspersonal till fyra ledamöter i kongressen. Hon har en B.S. i statsvetenskap vid University of Maryland.

NEDLADDNINGAR