ALTERNATIV & VALMÖJLIGHETER

Psykiatriker berättar inte att det finns ett stort antal säkra och effektiva icke-psykiatriska behandlingsmetoder för mentalt och känslomässigt tumult.

När livet är fullt av problem och dessa problem ibland kan kännas helt överväldigande är det viktigt att veta att psykiatrin, med sina ovetenskapliga diagnoser och skadliga behandlingar inte är lösningen. Psykiatriska droger kan bara dölja problemen och symptomen på kemisk väg; de kan inte och kommer aldrig att kunna lösa livets problem. När drogerna väl har slutat verka finns det ursprungliga problemet kvar, eller kan till och med förvärras. Även om psykiatriker klassificerar sina droger som en lösning på livets problem, gör de bara saker och ting värre i det långa loppet.

En verklig lösning är att först bli bättre informerad om riskerna med psykiatrisk behandling, speciellt droger. För information om biverkningar, logga in på www.cchrint.org/psychdrugdangers.

Så om psykiatrisk behandling inte är svaret, vad är svaret?

Enligt framstående experter lider majoriteten av de människor som har mentala problem egentligen av icke-psykiatriska störningar, som kan orsaka emotionell stress.

Du kan få en grundlig undersökning från en kompetent läkare – inte en psykiatriker – för att hitta någon underliggande skada eller sjukdom som kan orsaka känslomässiga kval.

Det är upp till dig att insistera på det – det är trots allt din hälsa som står på spel. Om din läkare inte kan eller är ovillig att utföra en sådan undersökning, be honom att hänvisa dig till någon som kan.

Som neurologen, professor Malcolm Hooper, Chief Scientific Adviser British Gulf Veterans Association, råder: ”Varje fysiskt symptom, varje symptom bör undersökas för fysiskt ursprung innan du går till psykiatrin. Varje symptom ska undersökas för fysiska orsaker, för annars kallas ett riktigt fysiskt symptom för ett psykiatriskt symptom, vilket är falskt.

Om du vill sluta ta psykiatriska droger, är det mycket viktigt att göra det under överinseende av en kvalificerad, kompetent läkare.

Länk till alternativ: http://www.cchrint.org/alternatives/

Ett urval av citat från militära experter om att söka icke-psykiatriskt stöd omfattar följande:

  • ”Det huvudsakliga budskapet för soldater, och inte bara för soldater, utan för alla som lider av en så kallad mental sjukdom, är att det finns hopp. Att det finns hopp där ute. Det finns lösningar där ute. Det finns sätt för dig att återfå ditt liv. Att inte ha självmordstankar. För att inte ta ditt liv. Men att få ditt liv tillbaka. Att rena kroppen. För att vara den person som du brukade vara. Det finns alltid en lösning för varje situation och den finns där ute, om du söker efter den. Och det är inte psykiatriska droger. – Dr Edward F. Group III, grundare och VD, Global Healing Center, före detta arméns infanteri
  • ”Jag vill att dessa soldater ska veta att det finns människor som bryr sig. Och jag vill att de ska veta att vi fortsätter att säga sanningen om dessa droger och att säga att det måste sluta. De måste behandlas på lämpligt sätt. Och de måste behandlas som människor, utan experiment och utan övergrepp som på detta sätt har pågått från den psykiatriska gemenskapen. Jag vill se att dessa soldater ges den respekt som de förtjänar och de förtjänar den så mycket.” – Joyce Riley, legitimerad sjuksköterska, tjänstgjorde som kapten i USAF som stöd för Operation Desert Storm
  • ”För de soldater som fortfarande tjänstgör, innan ni tar någon medicin i munnen, läs litteraturen, läsa om biverkningarna. Och var viss om att det förmodligen inte är lösningen, att det kommer att hjälpa till att förhindra något som du måste göra, vilket är att arbeta med och älska de människor som finns omkring dig och ta emot den kärleken och försöka dela med dig av den till dina medsoldater.” – Joel Kort, före detta NCO Korpral i marininfanteriet & NCO arméstridläkare
  • ”Så vad är lösningen? Få bort psykiatrin ur mentalvården. Låt inte dem vara de som bestämmer ... Varför har inte psykiatrin fråntagits kommandot? Avskedats. Kastats ut från militären? Hos alla andra, alla privata företag som fortsätter att misslyckas, sparkas ledningen.” – Bart Billings, Ph.D., pensionerad överstelöjtnant och tidigare militärpsykolog
NEDLADDNINGAR