NYHETER

PROTESTERAR MOT ÖVERGREPP INOM BARNPSYKIATRIN

Europeiska sällskapet för barnpsykiatri fick mer än de hade räknat med vid sin 18:e årliga kongress i Wien i Österrike.

KMR protesterar mot Europeiska sällskapet för barn- och ungdomspsykiatri med en banderoll med texten ”ADHD: MILJARDBELOPPSINDUSTRI FÖR PSYKIATRIN – INGA PSYKDROGER FÖR VÅRA BARN”.

Den vackra platsen för 18:e internationella kongressen för Europeiska sällskapet för barn- och ungdomspsykiatri, slottet Hofburg i Wien i Österrike, var bara en fasad för den grymma sanningen om övergrepp inom barnpsykiatrin. KMR var fast beslutet att göra detta känt. Dagen till ära marscherade mer än 300 KMR-aktivister från Österrike, Ungern, Tyskland, Slovakien, Tjeckien, Frankrike, Italien, Danmark och Grekland.

De hade en stor banderoll med texten ”ADHD: Miljardbeloppsindustri för psykiatrin – inga psykdroger för våra barn”. Demonstranter bar plakat som berättade om övergrepp psykiatrin hade utsatt ungdomar för. Detta inkluderar det faktum att idag tar minst 20 miljoner barn psykiatriska droger över hela världen, droger som kan inkludera ”biverkningar” såsom mord- och självmordstankar. Plakat var också tydliga med att ”Barndom är INTE en psykisk störning”.

Demonstranterna fick sällskap av en svart likbil med en vit barnkista inuti och blommor för psykiatrins unga offer. Ett sådant offer var en 18-årig pojke som dog efter 22 timmars psykiatrisk behandling, vilket inkluderade 9 timmars fasthållning och att proppas full med psykofarmaka.

Demonstrationen slutade vid slottet Hofburg, där fakta och statistik om psykiatriska övergrepp mot barn och ungdomar gjordes kända för både deltagare och förbipasserande.

NEDLADDNINGAR