NYHETER

KMR PROTESTERAR MOT PSYKIATRISKA ÖVERGREPP VID VÄRLDS­PSYKIATRI­FÖRBUNDETS KONGRESS

KMR:s demonstranter stod precis utanför Världspsykiatriförbundets årliga kongress och protesterade mot övergrepp inom mentalvården och krävde reformer.

KMR-demonstranter utanför konferenscentret Lisboa, där Världspsykiatriförbundets (WPA) årliga kongress hölls.

När psykiatriker från hela världen anlände till konferenscentret Lisboa i Lissabon i Portugal för Världspsykiatriförbundets (WPA) årliga kongress förväntade de sig aldrig vad som skulle välkomna dem – KMR-demonstranter från hela Europa som krävde att skadliga psykiatriska metoder skulle avskaffas. De stod precis vid konferenscentrets ytterdörr med banderoller som löd ”Psykiatrin förstör våra barn”, ”Psykiatri: Lögner som förstör familjer och liv” och ”Rapportera psykiatriska drogövergrepp mot barn”.

Psykiatriker kom fram till demonstranter för att få mer information och tog KMR-foldrar med fakta och viktig information att läsa.

För att se till att fakta och information fanns tillgänglig för lokalbefolkningen hölls KMR:s vandringsutställning på den främsta teatern i Portugal, Coliseu dos Recreios, i sju dagar. Utställningen avslöjar psykiatrins barbariska historia. WPA hade också sin egen video som visades under kongressen och undersökte ”psykiatrins mindre positiva sidor”, som en deltagare uttryckte det.

KMR:s vandringsutställning hölls på den främsta teatern i Portugal, Coliseu dos Recreios, i sju dagar.

Men det var inte bara övergrepp i det förflutna utan aktuella sådana som KMR protesterade mot, särskilt psykiatrins tendens att använda farliga droger och andra omänskliga lösningar på sina patienter, inklusive tvångsintagning, tvångsmetoder och elchocker. En WPA-föredragshållare gjorde en träffande observation med ett citat i sin egen PowerPoint-presentation: ”Att skriva ut ett recept är enkelt, men att komma fram till en förståelse med patienter är svårt.”

Eftersom det förekommer alltmer medvetenhet om farorna med psykofarmaka och att de inte är universalmedlet för alla psykiska problem, kom psykiatriker till demonstranter för mer information och tog KMR-foldrar med fakta och viktig information så att de själva kunde läsa det.

Detta inkluderade ett öppet brev från KMR till WPA som sattes upp på en stor tavla vid ingången, där hundratals deltagare stannade för att läsa det. I brevet framhävdes att även om psykiatrin har hävdat sitt monopol inom mentalvården, så har de inte använt det för att ”leverera behandling som syftar till att bota och säkerställa verklig återhämtning”. I brevet anges en lång rad statistiker och övergrepp som bevisar detta, vilket till sist slutar med kravet att ”detta måste sluta nu. Sluta döda psykiatriska patienter”.

NEDLADDNINGAR